ЯК ПРАВИЛЬНО ПІДБИРАТИ КАВУ ДЛЯ КАВОВАРКИ АБО КАВОМАШИНИ?
Дуже важливе питання, що вимагає розуміння наступних правил. Для початку потрібно подивитися, який тип обладнання ви використовуєте вдома (в офісі) або плануєте придбати.
ТИП ОБЛАДНАННЯ
Наприклад, усі домашні ручні кавоварки Delonghi та Gaggia працюють як уже на попередньо меленій каві, так і на каві Blasercafe, упакованій у кавові таблетки. А всі автоматичні кавомашини Delonghi, Gaggia і Saeco, Miele за наявності вбудованої кавомолки, дають змогу використовувати для приготування як каву в зернах, так і мелену каву (якщо ви хочете трохи поекспериментувати, в рамках однієї чашки кави).
Третій вид обладнання для дому та офісу - капсульні кавоварки. Вони працюють виключно на каві, упакованій у капсули. У нашому інтернет-магазині ці кавоварки представлені торговою маркою Caffitaly. Багато людей думають, що в капсулах використовується "погана" кава, але це не завжди так. У капсулах Blasercafe, між двома фільтрами, міститься 8 г свіжозмеленої кави Jubile або Italia, такої самої чудової якості, як і кава в зернах, а герметичність пакування дає змогу цій каві завжди залишатися свіжою й ароматною.
Купити каву в Києві, або будь-якому іншому місті, в необхідному вам вигляді, можна за допомогою нашого інтернет-магазину.
СОРТ КАВИ ДЛЯ КАВОМАШИНИ АБО КАВОВАРКИ
Тепер, коли ми визначилися з типом використовуваної кави, розглянемо, що таке сорти та купажі (бленди) кави.
Для створення класичних кавових напоїв у кавоварках і кавоварках можуть використовуватися будь-які сорти кави та їхні поєднання (купажі, бленди). Це може бути:
- Арабіка. Зерна цього сорту забезпечують напою тонкі грані смаку, ніжність, вишуканий аромат і улюблену багатьма кислинку.
- Робуста. Кавові зерна з високим вмістом кофеїну, надають напою міцності та гіркуватості в смаку, створюють ідеальну крему.
- Купажі (бленди). Будь-яке поєднання декількох сортів арабіки або декількох сортів арабіки з робустою. Купажі створюються для того, щоб можна було підібрати каву за індивідуальним смаком і міцністю.
Купажі та моносорти можуть бути представлені у вигляді зернової кави, подрібненої, капсул або таблетованої кави.
ВИБІР СТУПЕНЯ ОБСМАЖЕННЯ
Останнім правилом під час вибору кави є - ступінь її обсмаження. Зелені зерна кави мають нейтральний трав'янистий смак і набувають нових смакових відтінків уже в процесі обсмажування. Коли необхідно купити каву для кавоварки або кавомашини, важливо враховувати особливості смаку різних ступенів обсмаження:
- Світла. Надає фруктово-ягідні нотки смаку, відчутну кислинку, добре підходить для заварювання в чашці, турці та для напоїв з молоком.
- Середня. Смак стає більш насиченим, вгадується легка гіркуватість, кислинка стає менш вираженою. Така кава добре підходить для альтернативних методів заварювання і приготування в ручних еспресо-кавоварках, де розкривається багатогранність смаку, але кава ще залишається ніжною.
- Темніша за середню. Баланс гіркоти і кислотності в смаку, насичена крема, шоколадні ноти і яскравий посмак. Добре підходить для кавоварок і ручних кавоварок.
- Темна. З'являються горіхово-шоколадні, карамельні смакові грані. Кислинка мінімальна або повністю зникає, замінюючись гіркуватим посмаком. Така кава підходить для поціновувачів міцної кави, приготованої за допомогою кавоварки або кавомашини.
СМАЧНОЇ ВАМ КАВИ! Обирайте каву залежно від ваших смакових уподобань. Але пам'ятайте, що ваша кава обов'язково має бути смачною і якісною. Наш магазин пропонує каву з традиціями та розуміння того, що таке "ідеальна чашка". Доставка по Києву та в будь-які міста України.