Догляд кавового обладнання

в корзину
Корзина покупок
 

 

 Догляд ЗА Кавомашиною В ДОМАШНіХ УмоваХ  

На сьогоднішній день багато хто з нас не мислить початок свого дня без чашечки смачної ароматної кави. Справжні гурмани віддають перевагу натуральній зерновій каві, яку можна змолоти і приготувати в домашніх умовах. Найстарішим і традиційним способом є варіння у турці. Процес ручного варіння кави вимагає відповідальності, уважності та концентрації, і напій необхідно зняти з вогню в момент підняття піни, інакше рідина вихлюпнеться, забруднить варильну поверхню, може навіть обпекти руки. Щоб зняти з себе таку відповідальність і просто насолодитися кавою, слід використовувати автомат.

 

Сучасна альтернатива – кавоварки та кавомашини, які є улюбленою побутовою технікою багатьох домогосподарок. Кавоварки встановлюються в офісах, ресторанах, кафе, готелях, приватних будинках та квартирах. Основна відмінність між усіма кавоварками складається із різниці між принципами екстракції кави, тобто вилучення з меленого кавового зерна смаку та аромату за допомогою води.

 

Залежно від принципу роботи, кавоварки діляться на фільтраційні (найпростіші, готують тільки чорну міцну каву без добавок), еспресо-кавоварки (прості у використанні, доступні за ціною, варять лунго, мокко), капсульні (замість мелених зерен використовуються капсули, які дорого коштують). Великим попитом користуються автоматичні кавомашини, які роблять усі процеси за Вас, достатньо включити кнопку.

 

Щоб кавоварка не вийшла раніше з ладу, необхідно своєчасно робити наступне:

 

Декальцинація. Жорстка водопровідна вода залишає наліт на трубках ТЕНу та гідросистеми, що призводить до поломок. Для кожної кавоварки в інструкції вказано, як видалити накип. При нечастому споживанні кави очищення потрібне раз на 4-6 місяців, при приготуванні 20 порцій кави на день - раз на місяць.

Очищення блоку заварювання. Він буває вбудованим і знімним, останній необхідно раз на тиждень промивати теплою водою, застосовуючи спеціальну щітку для видалення частинок кави. Незнімний блок заварювання також очищається таблетками. Весь процес описується в інструкції до кавомашини.

Очищення капучинатора (якщо є). Наявність капучинатора має на увазі необхідність розбирати та мити його частини під краном або в посудомийній машині. Видалити залишки засохлого молока допоможе спеціальний засіб.

Очищення воронки для кави. Раз на тиждень її потрібно чистити звичайною чайною ложкою круговими рухами.

 

Завдяки таким рекомендаціям тепер Ви знаєте, як правильно доглядати кавомашину самостійно, уникнути зносу її деталей і поломок. І завжди пити смачну каву!